Halssmycke av Kristina Fureby
Christina Skovmoses makalösa sjöjungfru.
Ann-Margreths fina kappa.
Väska av Ann-Margreth Assarsson
Ann-Margreth i en festblåsa som Carin har gjort.
En annan festblåsa av Carin Elofsson.
Carin är flitig under utställningen.
Två glada damer i full resonemang.
Väskor av Ann-Margreth Assarsson

Årets utställning (se nedan) med kläder, väskor, hattar, smycken och mycket mer. Allt individuellt och handgjort.

Bilder från våra tidigare utställingar.

Konstnärerna

Dressed for success.

Dressed for success är en återkommande utställning som handlar om unika och handgjorda kläder, smycken, väskor och tavlor. Temat är främst "Den unika kvinnan". Vi vänder oss till personer som vill ha unika föremål med kvalité.

Vi är förnärvarande 4 st som ställer ut återkommande under namnet "Dressed for Success". Vi ser fram emot utställningen varje år, då den bygger på samarbete, inspiration och glädje. Vi hoppas att det ska smitta av sig och synas.

Ann-Margreth Assarsson (Blommiga Gredelina)

Ann-Margreth stickar och syr unika och personliga väskor, koftor och ponchos. Hon blandar gärna stickat och sytt, och tycker det är kul att dekorera med band och pärlor. Hon använder helst naturmaterial, oftast ull, och även ekologiskt om det är möjligt. Allt tillverkas i hennes ateljé i Klagshamn och inget massproduceras. Här får du något som är personligt och helt unikt.

Hemsida: www.blommigagredelina.se

 

Christina Skovmose (Skovmose by hand)

Christina tovar unika produkter med tekniken nunotovning. Ullen tovas på ett tyg till ett tunt och smidigt material. Hon jobbar med sidentyg + bomullsväv, merinoull, silke och andra sköna fiber. Ibland handfärgar hon silke/ull eller växtprinter(Ecoprinter).

Hemsida: skovmosebyhand.se

Carin Elofsson

Av tovad ull skapar Carin hattar, kläder, hemtextil och bilder. Det är lusten och färgglädjen som driver henne. Och det präglar givetvis hennes alster. Så allt är mönstrat och färgglatt. Det är en utmaning att skapa ett unikt konstverk som är vackert och funktionellt, som man kan gå klädd i, och som också fungerar som klädesplagg. Hon tovar mest kläder, hattar, sjalar, jackor, klänningar men också bilder. Allt i kraftfulla färger.

Hemsida: www.carine.se

 

Kristina Fureby (Personlig Design)

Kristina arbetar med silver och tillverkar bl a skulpturer, tavlor med silvermotiv och smycke. Inspiration hämtas från naturen, rymden, arkitektur och känslor. Stilen är oftast ren med något extra. Hon gillar att arbeta med olika ytor och mönster ställda mot varandra. Designen sker från hjärtat och måste kännas rätt när den är färdigt. Utmaningen är att få in en känsla i ett så kallt material som silver.

Webshop: www.personligdesign.com

Klänning av Christina Skovmose och smycke av Kristina Fureby.
Tröja av Ann-Margreth och halssmycke av Kristina.
Smycken av Kristina Fureby
Poncho från Christina Skovmose.
Vacker hatt av Carin Elofsson.
Ring av Kristina Fureby
Ring av Kristina Fureby
Poncho av Christina Skovmose, där isländska vulkaner varit inspiration, halssmycke av Kristina Fureby.
Örhänge Tulpan av Kristina Fureby.
Hatt av Carin Elofsson
Örhängen av Kristina Fureby
Christinas fina sidensjalar.