Deltagares alster.
Lödning silversmide Lödning silversmide Lödning silversmide Lödning silversmide Lödning silversmide Lödning på gång, silversmide.
Kursdeltagares arbete.
Deltagares alster Deltagares alster Deltagares alster Deltagares alster Deltagares alster 6 ringar och 1 halsband blev det på denna endagskursen i silversmide.

Kurser i silversmide med deltagare från hela Skåne och lite till.

   

Höstens planerade kurser

Jag har bestämt mig att se framåt trots corona och har därmed lagt en planering för hösten.

Höstens kurser 2020 är länkade till Medborgarskolan så den som vill läsa mer eller anmäla sig kan göra det.

Kurser ställs in och flyttas.

Det är med sorg i hjärtat jag har flyttat på kurser och ställt in kurser. Jag har märkt att mina deltagare tvekar om de ska bli hemma eller ej nu i coranatider, minsta lilla sjukdomstecken blir man hemma för och det tackar vi för och det råder stor osäkerhet om kurserna kan bli av pga av beslut som vi inte rår över. En del elever inklusive mig själv tillhör riskgruppen och känner sig osäkra om de vågar komma eller ej. Jag tycker att det är bättre att fatta beslut så vet alla vad som gäller. Jag har beslutat att den närmaste helgkursen skjuts upp till hösten och den andra kursen ställs in men deltagarna ska erbjudas plats i höstens kurser så fort de läggs ut. Jag har även nu ställt in sommarkurserna.

För kurserna på onskvällar skjuts de sista 3 ggr upp till hösten med start 9 sep.

Kursupplägg  vår-sommar 2020

Jag har kurser i silversmide i samarbete med Medborgarskolan. Ordnar även kurser för företag och sällskap. Här är vårens och sommarens kursupplägg. För er som är intresserade så tryck på texten till resp kurs så kommer ni till Medborgarskolans kurssida där ni kan anmäla er.  Ett annat alternativ är att gå in på medborgarskolans hemsida (medborgarskolan.se), sök på kurser i silversmide och Eslöv så får ni upp mina kurser. Hoppas här är något som passar.

Ons 29 jan, kvällskurs, silversmide, kl  17-19.15, 10ggr, 30 lektionstimmar 2010:-

Ons 29 jan, kvällskurs, silversmide, kl  19.20-21.35, 10ggr, 30 lektionstimmar 2010:-

29 febr-1 mars, helgkurs, Silversmide Argentiumsilver, kl   9-15.30 16 lektionstimmar  1200:-

Tis 3 mars , kvällskursskurs, Silversmide,  kl  18-21.00 4ggr 16 lektionstimmar  1050:-

28-29 mars, Denna kurs är flyttad till till 12-13 sep. helgkurs, Silversmide Personlig Design,  kl  9-15.30 2ggr, 16 lektionstimmar  1200:-

9-10 maj, helgkurs, Denna kurs är inställd.  Silversmide Personlig Design,  kl  9-15.30 2ggr, 16 lektionstimmar  1200:-

22 juni, sommarkurs Denna kurs är inställd. mån-fre, Silversmide,  kl  9.00-14.45 5ggr 35 lektionstimmar  2345:-

29 juni, sommarkurs Denna kurs är inställd. mån-fre, Silversmide,  kl  9.00-14.00 5ggr 30 lektionstimmar  2010:-

Något av det roligaste jag vet är att leda kurser. Det är inspirerande och det finns ett givande och tagande mellan eleverna och mellan mig och eleverna. Att se och få följa hur någon blir utvecklas är ett nöje. 

Bra att veta om mina kurser:

Man behöver inga egna verktyg hos mig för att gå kurs. Man kan arbeta bara vid kurstillfällena om man vill. På sikt om man trivs med silversmide, kan man skaffa lite egna verktyg och jobba hemma mellan gångerna. De flesta som går hos mig gör så. Skillnaden mellan helgkurs och att gå en löpande kurs är att tempot är lugnare på den löpande kursen. Då har man tid att fundera och fråga om man undrar över något. Vill man ha en kvick start eller prova om silversmide är något som passar  rekommenderar jag en helgkurs. Jag har elever som går helgkurser eller löpande kurser regelbundet. Det finns faktiskt dem som går både helgkurser och löpande kurser, samt skiftar mellan beroende hos livssituationen ser ut. Man behöver inga förkunskaper när man kommer till kursen och man väljer vilket arbete man själv vill arbeta med. Jag har med lite förslag med mig, men man kan välja ett alldeles eget arbete, inom vissa gränser. Jag säger till om det är för avancerat och du troligtvis inte hinner med det. På mina kurser blandar jag avancerade elever och nybörjare. Jag anpassar faktan till just det arbete du håller på med och uppmärksammar nya och annorlunda metoder som jag presenterar för eleverna. Där finns något för alla. Materialet tillkommer som kostnad på kurserna. Det kan vara bra att ta med block och penna till kurserna även om man får ett litet kompendium.

Jag har hållit kurser i Silversmide sedan 2011 i samarbete med Medborgarskolan i Eslöv, som ligger centralt. Det är lätt att ta sig hit med tåg. På helgkurserna brukar det komma deltagare från hela Skåne. Ovan har jag lagt upp vårens och sommarens kursschema med länkar till varje kurs.

På fullbokade kurser går att kontakta medborgarskolan och anmäla sig som reserv. Ni får gärna kontakta mig om ni undrar över något eller behöver hjälp med något.

Kurser för sällskap och företag:

Jag kan anordna en privat kurs om ni är några stycken. Jag anordnar även minikurser där du gör ett enkelt smycke t.ex för företag, sällskap, möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar. Kontakta mig för mer information eller om du har andra frågor.

Studiebesök:

Är ni ett sällskap som vill komma och se vad jag sysslar med så kan jag ordna detta. Då berättar jag lite om verksamheten och så får ni chans att handla.

Till galleriet med bilder från kurserna.

Deltagares alster
Att forma en ring, silversmide. Att forma en ring, silversmide. Att forma en ring, silversmide. Att forma en ring, silversmide. Att forma en ring, silversmide. Att forma en ring, silversmide.
Kursdeltagares arbete
kursdeltagares arbete